Frequently Answered Questions and answers

Hvordan virker det?

Escape Rooms er en virkelighetsversjon av pek- og klikkspill som var svært populære på datamaskiner på 90-tallet. Her dreier det seg om å kombinere gjenstander, finne nøkler og løse gåter. Akkurat som på spillene. :)

Hvordan booker jeg? Kan jeg bare møte opp?

Vi krever booking på forhånd. Ring eller book avtalen din minst 2 timer på forhånd.

Hva vil skje når vi ankommer?

Først ankommer du og blir ønsket velkommen av våre smilende ansatte :)
Så blir du bedt om å plassere dine personlige effekter som mobiltelefoner, vesker og liknende i et skap så lenge spillet varer. Du har ikke lov å medbringe mobiltelefoner, nøkler utenfra, alkohol eller rusmidler inn i rommene våre. Pass på å ta vare på nøkkelen til skapet ditt. Så vil vi forklare deg reglene på spillet, hvordan du kontakter oss for å få hint og det generelle målet med spillet.
Hvis du har booket avtalen klokken 10:00, så møt opp klokken 10:00. Spillet begynner ca 10:10-10:15.

Kan vi booke på kort varsel?

Det avhenger litt av ledigheten vår. Vi stenger våre online bookinger to timer før spillstart, fordi vi er ikke nødvendigvis er på plass på jobb. Derfor trenger vi tid til å sette i gang spillet.
Du kan ringe oss og høre om det går an å spille spillet på kort varsel.

Er det skummelt?

Det avhenger av hvilket rom du velger. Cold War Espionage er ikke et skummelt rom og kan derfor spiles av alle. Det er ingen ting som er laget for å skremme, eller få deg til å kveppe.
Escape The Gallows er ikke heller skummelt, men lydspor kan være litt uhyggelig. Det er likevel ikke laget for å skremme deg på noen måte.

Jeg har klaustrofobi, kan jeg fortsatt spille?

Ja, det synes vi. Vi setter pris på at du sier ifra om dette på forhånd. På den måten kan du, dersom du er svært ukomfortabel få lov å forlate rommet mens dine venner spiller videre. Om du ønsker å prøve igjen så kan vi slippe deg inn til dem igjen. Du må fortsatt betale for til deltakelse.

Er dette passende for mine barn?

Ja, både Escape The Gallows og Cold War Espionage er barnevennlige (ikke skumle).

Jeg må avbestille. Hvordan avbestiller jeg?

Du vil ha mottatt en mail som bekrefter din booking. I den eposten vil du se en link du kan trykke på for å kansellere/avbestille din avtale. Trykk på den så er avtalen kansellert. Husk at dersom du avbestiller mindre enn 12 timer før spillstart så må du likevel betale for din time.

Hva er prisen?

Den til enhver tid gjeldende pris kan finnes her

Vi er seks stykker, kan vi være seks stykker?

Nei, beklageligvis er vårt maksimum fem personer. Dette er for at alle skal få nok å gjøre og det skal være moro for alle. Når man er veldig mange i et Escape Room blir det ofte til at man ikke slipper til, og det kan da bli mindre moro.
Derfor er vår absolutte grense fem personer.

Jeg er handikappet, kan jeg fortsatt spille?

Våre to rom ligger i et nyere bygg i Festningsgata 52. Cold War Espionage har alt på en flate og bør derfor kunne spilles av alle. Det som kanskje legger begrensninger er dørbredden. Inngangsdøren er 80cm bred.
For andre handikapp, så avhenger det litt av hvilket handikap du har. Superhørsel er ikke totalt nødvendig, men en absolutt fordel. I Escape The Gallows bør man ha relativt godt syn. Eventuelt kan du forhøre om muligheten til å medbringe en ledsager.

Jeg forstår at dere har studentpris, hvordan virker det?

Vi har studentpris på 10% på "per person"-prisen til alle som fremviser et gyldig studentbevis fra et norsk universitet eller en videregående skole. Studentbeviset må være gyldig og ha et bilde for identifikasjon.
For eksempel, hvis en person på en fem-personersgruppe har studentbevis, og de fire andre ikke har så betaler denne personen 234NOK og de andre 260NOK hver.

Hvordan fungerer vanskelighetsgradene?

Spillene våre er gradert i vanskelighetsgrad; Enkel, medium og vanskelig.
Måten vi rangerer på er utifra antall grupper som unnslipper rommet i prosent. På våre spill med vanskelighetsgrad Enkel unnslipper ca 45% av gruppene. Våre spill merket Medium har en suksessrate på 35% og vanskelige spill har vanligvis en suksessrate på 20%. Vi har ingen vanskelige rom per dags dato.

Escape Room Kristiansand AS
Festningsgata 52
4614 Kristiansand S
All rights reserved